Beste Crosstrainers

Gepubliceerd nov. 19, 21
6 min read

Loopband Voor In Huis

  • Loopband
  • Hometrainer
  • Crosstrainer
  • Roeitrainer

Wie denkt dat een loopband altijd een dure aankoop is, die heeft het mis. Net als bij andere fitnessapparatuur, huishoudelijke apparaten en elektronica heb je ook bij loopbanden de keuze uit verschillende merken, soorten en modellen. De loopbanden zijn ingedeeld in verschillende prijsklassen, waardoor er voor (bijna) ieder budget wel een passend model te vinden is.

De band loopt hier niet vanzelf, deze moet je in beweging brengen door te ‘duwen’ met je voeten. Wij leggen je graag uit wat de voor- en nadelen hiervan zijn (Beste loopband 2021 kopen: wat zijn goede loopbanden? + tips!).

De Beste Loopband Kopen? Bekijk De Top 5 Loopbanden

Ben jij je aan het oriënteren in een hardloopband die je thuis kunt gaan gebruiken? Je wilt graag een loopband om mee aan de slag te gaan en jouw conditie te verbeteren. Het liefst doe je dit vanuit jouw eigen huis zodat je nooit de drempel over hoeft om naar bijvoorbeeld de sportschool te gaan. Neem je thuisworkouts mee naar buiten.

Kortom, je bent op zoek naar een loopband voor thuis. Wij willen je graag helpen bij je keuze en zetten daarom de factoren onder elkaar waarop je moet letten bij het kopen van een loopband voor thuis. Daarna willen we je enkele suggesties geven om een keuze uit te maken.

Thuis Trainen: Zo Maak Je Jouw Eigen Fitnessruimte Thuis!

De meeste kennen dit cardio apparaat wel. De motor van het apparaat zorgt dat de band steeds ronddraait waardoor jij op 1 plek kunt blijven hardlopen. Het voordeel hiervan is dat je het binnen kunt doen en daarom ook in jouw eigen huis. Verder kun je op deze manier een stuk relaxter bezig zijn met jouw conditie en kun je zelfs een serie kijken terwijl je aan het sporten bent.

Verder kun je de snelheid waarmee de loopband ronddraait zelf instellen. Zo voorkom je dat je inkakt tijdens het rennen omdat de loopband steeds op hetzelfde tempo zal blijven draaien. Tenzij jij dit aanpast natuurlijk. Wat is de Beste Loopband? De Top 5 best geteste opties! 2021. Naast hardlopen kun je ook wandelen op de band. Je kunt de snelheid helemaal naar jouw eigen wensen instellen.

Roeitrainers

Zoals je ziet, sommige loopbanden hebben een hoop opties. Er zijn verschillende punten waarop je moet letten als je een hardloopband voor thuis wilt kopen. Zo is het belangrijk dat je de loopband van een goed merk koopt. Een loopband moet namelijk aardig wat gewicht kunnen opvangen als je steeds weer neerkomt iedere stap.

1. Het eerste punt waarop je zal moeten letten tijdens het kopen van een hardloopband is de maximale snelheid. Hoewel dit wel aan jouw doel en capaciteiten ligt adviseren wij wel een loopband te kopen die minimaal 15 km/h kan. 2. Zoals eerder genoemd kun je met een verhoogde hellingshoek jouw training zwaarder maken.

Loopbanden

Wij adviseren dan ook als je dit belangrijk vindt, de mogelijkheid te kiezen voor een minimale hellingshoek van 10%. Hoewel dit kan voelen als een klein verschil zal het wel degelijk verschillen als jij bijvoorbeeld een half uur aan het hardlopen bent (Wat is de beste loopband voor thuis? Alle informatie). Mocht dit niet heel belangrijk zijn voor je dan kan iets minder natuurlijk ook altijd.

Het vermogen van de motor is vrij belangrijk. En het ligt heel erg aan de snelheid waarmee je hardloopt hoe hoog deze moet zijn. Je kunt dit beter ruim nemen dan net aan omdat jouw loopband dan langer zal meegaan. Het is zowel belangrijk om naar het continue vermogen als het piekvermogen te kijken van de roeitrainer.

Beste Roeitrainer Voor Thuis

Als je maar kort bijvoorbeeld een eindsprint wilt maken dan kunt je daar het piekvermogen voor gebruiken (loopbanden). Wij raden aan om maximaal 80% van het vermogen te gebruiken om zo de loopband zo lang mogelijk mee te laten gaan. Dus als de loopband een motor heeft met bijvoorbeeld 1,5 pk continue vermogen en hij kan hiermee op 15 km/h gaan, houdt dan ongeveer maximaal 12 km/h aan.

4. Het vierde punt waar je naar moet kijken is het maximale gebruikersgewicht. Kijk naar jouw eigen gewicht en pas hier jouw keuze op aan. Ook hierbij is het belangrijk om het weer lekker ruim te nemen. Hoe meer speling er tussen jouw gewicht en het maximale gebruikers gewicht zit hoe beter hij is bestand tegen het gebruik en dus hoe langer hij zal meegaan.

Thuisgym Inrichten: Welke Materialen En ApperatuurHet loopoppervlakte van de band waarop je loopt is ook belangrijk. Hoe groter het oppervlak is, hoe comfortabeler jij kunt lopen. Je zult minder bezig zijn met op de band blijven lopen als je een groot oppervlak hebt om op te lopen. Om je toch een richtlijn te geven kun je aanhouden een lengte van de loopband die net zo lang is als jouw lichaamslengte.

6. Als je thuis traint dan is het belangrijk om te kijken naar het aantal vooringestelde programma’s. roeitrainers. Hoe meer programma’s je hebt hoe meer afwisseling jij kunt aanbrengen in jouw training. Het ligt er natuurlijk heel erg aan hoe vaak je deze programma’s gebruikt, maar als je dit wel vaak wilt gaan gebruiken adviseren wij om minimaal 12 programma’s op de hardloopband te hebben.

Best Geteste Hometrainers

Beste Crosstrainers5 Tips Om Thuis Te Sporten – Fit Nederland

Als je op zoek bent naar een loopband voor thuis dan is het fijn als het apparaat niet te veel ruimte in beslag neemt. Loopbanden nemen namelijk vaak veel ruimte in beslag en dan is het fijn als hij in ieder geval kan worden ingeklapt. Zo bespaar je een hoop ruimte op het moment dat je hem niet gebruikt.

8. Als je lang wilt hardlopen en genieten van het hardlopen thuis is het fijn als je een tablethouder hebt. Dit zorgt ervoor dat jij je tablet netjes kwijt kunt op de loopband en jouw series of films kunt kijken terwijl je aan het hardlopen bent. 9. Een bidonhouder spreekt voor zich.

Een Home Gym Thuis? Voordelen En Kosten Sportapparatuur

Zo drink je genoeg water en is de kans op kramp bijvoorbeeld minder groot. 10. Als je een hartslagband hebt of erbij koopt, dan is natuurlijk wel handig als er ook een functie hiervoor op het apparaat zit. Niet alle loopbanden ondersteunen dit namelijk. Ook kun je bij veel hardloopband met de hartslag handvatten de hartslag zien.

Alles Voor Fitness & Krachttraining Voordelig KopenLoopband Voor Thuis 2021 - Voorkom Een Miskoop

Mocht je dit dus willen gebruiken kijk dan goed naar welke KHz de hartslagband heeft en welke de loopband ondersteund. 11. Op het moment dat je aan het hardlopen bent dan krijgen je gewrichten iedere stap een aardige klap met het neerkomen. Om de schade op de gewrichten te minimaliseren is het goed om te beschikken over goede demping. Loopband kopen? Alle Loopbanden online.

Beste Hometrainers

Daarnaast is het voordeel van een hardloopband ook dat er nog demping zit in het apparaat - Neem je thuisworkouts mee naar buiten. Zo wordt de belasting dus nog minder op de gewichten dan als je buiten zou rennen. Hoewel de meeste loopbanden wel over een demping systeem beschikken, is dit toch iets om naar te kijken als je bijvoorbeeld zwakke knieën hebt.

De afmetingen is een vrij belangrijk onderdeel van de aankoopkeuze als je een loopband gaat kopen. Een loopband neemt namelijk veel ruimte in beslag en thuis is er vaak maar beperkte ruimte voor dit soort dingen. Verder wil je ook niet al je ruimte verspillen aan 1 apparaat. Kijk dus goed naar hoeveel ruimte je hebt en hoe groot het apparaat is.

Navigation

Home

Latest Posts

Adidas Padelrackets

Published Oct 04, 22
7 min read

Welk Padel Racket Kopen

Published Jul 09, 22
7 min read